Zeleno srce Podravine: Održana prva radionica u OŠ Petra Preradovića

U srijedu, 2. listopada 2019. godine održana je prva radionica u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine”. Radionica je održana u učionici Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, a u radionici su sudjelovali učenici 2.a i 2.b razreda i njihove učiteljice Slavica Bartolić i Slavica Koren, uz prisustvo projektnog asistenta Tomislava Dvorskog.

Radionica je započela kratkim edukativnim uvodom što čemo raditi na radionicama i s kojim ciljem. učenicima je nakon kratkog edukativnog uvoda zadan zadatak da od prikupljenih plastičnih čepova izrade cvijet. Cilj zadatka je od raznovrsnih čpova izraditi cvijetove koji će se uklopiti u razrednu buketu cvijeća. Učenici su čepove lijepili na kartonsku podlogu i tako izradili buketu cvijeća. S učenicima se razgovaralo o idejama što sve se može izraditi od čepova i za što sve se mogu ponovno upotrijebiti čepovi. Učenici su naučili da se od već iskorištenih stvari i bačenog otpada mogu izraditi ukrasi igračke ili neki drugi predmeti, a da ujedno i čuvati svoj okoliš.

Korištena oprema i materijali nabavljeni su za potrebe provedbe projekta Zeleno srce Podravine, sufinanciranog Kohezijskog fonda EU.

logo op kk

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača.

[g-gallery gid=”12088″]