Održana akcija Stop nasilju nad ženama

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Općine Pitomača u suradnji sa Policijskom postajom Pitomača u srijedu, 27. studenog 2019. provelo je akciju „Stop nasilju nad ženama i svim drugim oblicima nasilja.“

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se sukladno rezoluciji U.N.-a obilježava svake godine 25. studenog. Znak je bijela vrpca. Cilj je podići svijest o raširenosti nasilja u kućanstvu, silovanja i drugih oblika nasilja. Najveći broj nasilnika ostaje neprijavljen, najčešće zbog straha, ekonomske ovisnosti, niskog samopouzdanja žrtve ili drugih razloga. Procjenjuje se da je svakih petnaest minuta jedna žena u Hrvatskoj fizički zlostavljana.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na ubojstvo sestara Mirabal, političkih aktivistica iz Dominikanske Republike.

„Podijeljenim promotivnim materijalom mještanima, možda se neće postići željeni efekt, a to je definitivno suzbijanje nasilja, no ako rezultira i jednom modricom na licu žene manje, učinjeno je mnogo,“ izjavila je Željka Kovač ispred Općine Pitomača.

 

[g-gallery gid=”10167″]