Održana peta radionica učenika Osnovne škole August Cesarec u sklopu projekta „Zeleno srce Podravine“

U srijedu 13. studenog 2019. godine održana je peta radionica učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Radionica je održana u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, Špišić Bukovica, a u radionici su sudjelovali učenici 3. i 5. razreda, s učiteljicom Anitom Jendrašić, Gordanom Brlas, uz prisustvo projektnog asistenta.

Radionica je započela uputama, što čemo raditi i s kojim ciljem . Učenicima su podijeljeni letci na temu platnene vrećice, te su nakon kratkog edukativnog uvoda, krenuli u izradu Eko plakata na temu upotreba platnenih umjesto najlonskih vrećica. Sadržaj plakata su nizovi tekstova koji su opisivali izrezane slike s negativnim motivima odbačenih vrećica u prirodi ili s onim pozitivnim motivima koji prikazuju korištenje platnenih vrećica. Tekstove i slike djeca su izretivala i lijepila na plakat. Gotovi plakati su polijepljeni u lokalnim trgovinama kako bi informirali i motivirali stanovnike da koriste platnene vrećice, a ne one plastične.

Svi materijali i oprema koji su se koristili na radionici nabavljeni su za potrebe projekta Zeleno srce Podravine i sufinancirani su iz Europskog Kohezijskog fonda, u iznosu od 85%.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

logo op kk

[g-gallery gid=”11979″]