Paula Rakijašić sedmim mjestom najbolja hrvatska atletičarka na 63. Prvenstvu Balkana u krosu

Crnogorski grad Berane bio je domaćin 63. Prvenstva Balkana u krosu. Hrvatsku reprezentaciju na spomenutom natjecanju predstavljale su, između ostalih, dvije atletičarke s područja Virovitičko-podravske županije, Paula Rakijašić, inače članica Atletskog kluba Virovitica i Doroteja Santi, članica AK Slatina.

Paula je trčala juniorsku utrku na četiri kilometra i rezultatom 14:39 zauzela odlično 7. mjesto. Prvo mjesto osvojila je turkinja Ergun Silva, dok su ostale hrvatske predstavnice zauzele 9. mjesto, Helena Valentić, i 17. mjesto, Ana Tibljaš. U ekipnom poretku hrvatske reprezentativke zauzele su četvrto mjesto. Paula je ovim 7. mjestom bila ujedno i najbolje plasirana hrvatska atletičarka na ovom prvenstvu.

„Rezultat je ovo sustavno kvalitetnog rada i zalaganja naše Paule, koja pod stručnim vodstvom vrhunskog atletskog znalca Siniše Špiranca stasa iz dana u dan u ozbiljnu atletičarku koju u njezinoj seniorskoj karijeri zasigurno čeka svijetla budućnost. Ovo je samo šlag na tortu još jedne vrhunske sezone Paule i Špire,“ poručili su iz Atletskog kluba Virovitica.

Njih su dvoje ove sezone šestu godinu zaredom osvojili naslov prvakinje Hrvatske atletske lige Sjever, u utrci na 2000 metara, prvaci su na mlađe seniorskom prvenstvu u utrci na 800 metara te treći u utrci na 1500 metara, na istom prvenstvu i to sve u sezoni koju je Paula otvorila s nizom „sitnijih“ ozljeda.

Rezultati su to pažljivog, sveobuhvatnog, stručnog i kvalitetnog rada ovog pitomačkog stručnjaka koji sva svoja znanja i iskustvo iz atletskih dana svakodnevno prenosi na svoje pulene, koji svi od reda iz natjecanja u natjecanje podižu razinu svoje forme i svoje rezultate. Za očekivati je da će Atletski klub Virovitica s njim na čelu u skoroj budućnosti biti zapažen akter hrvatske atletike.

(www.icv.hr, Atletski klub Virovitica)