Tradicionalni susjedski derbi završio pobjedom pitomačkih rukometašica

rukomet lopte

U subotu, 2. studenoga 2019. rukometašice ŽRK Pitomača, u utakmici 6. kola 2. Hrvatske rukometne lige sjever, u tradicionalnom susjedskom drugoligaškom derbiju, savladale su rukometašice RK Đurđevac rezultatom 42:34 (19:16).

Utakmicu koja se igrala u dobro ispunjenoj školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, bolje su otvorile gostujuće rukometašice koje su prvih dvadesetak minuta bile u stalnoj prednosti, da bi domaće u završnici prvog dijela otišle na plus tri.

Igra slabijih obrana i raspoloženih napada nastavila se i u nastavku, a domaće su svoju prednost s poluvremena održavale do posljednjih desetak minuta kada su je podigle na konačnih plus osam.
Do četvrte domaće pobjede Pitomačanke su predvodile efikasne Begović, 14 (1), Ferić, 11 (4) i Štefanec, 7 (2), a svoj doprinos pobjedi dale su i Krstanović, E. Pintarić, Skelin, 2, Brlas, Matić, 5, Jug, 1, N. Pintarić, Magić, 3, D. Relić, Crlenjak, Šimić-Kaša, Brkić i Šandrovčan, 1.

U idućem kolu Pitomačanke gostuju u Varaždinu kod druge ekipe prvoligašica ŽRK Koka, a prije toga će u četvrtak od 16:00 sati, u Pitomači, odigrati kup utakmicu protiv virovitičkih prvoligašica, rukometašica ŽRK 1234 Virovitica.