Zeleno srce Podravine: Održana jedanaesta, dvanaesta i trinaesta radionica u OŠ Petra Preradovića

U petak, 15. studenog 2019. godine održana je jedanaesta, dvanaesta i trinaesta radionica u sklopu projekta Zeleno srce Podravine. Radionice su održane u učionici Osnovne škole Petra Preradovića, Pitomača, a u radionici su sudjelovali učenici 2.a i 2.b razreda i njihove učiteljice Slavica Bartolić i Slavica Koren, uz prisustvo projektnog asistenta Tomislava Dvorskog.

Nakon eko edukativnog uvoda započele su radionice. U jedanaestoj radionici učenicima su podijeljene eko slikovnice „Eko Pitomačak“ izrađenu za potrebe projekta. Učenicima je slikovnica pročitana uz njihovo praćenje u svojim slikovnicama. Nakon toga slijedila je dvanaesta radionica u kojoj su učenicima su podijeljene eko bojanke također izrađene za potrebe projekta. Učenici su bojanku bojali i učili i njezinog sadržaja bojajući. Nakon završetka bojanja slijedila je trinaesta radionica u kojoj su učenici gledali video uradak „Eko priča“ na pametnoj ploči. U sve tri radionice učenici su naučili da moraju odvajati otpad u za to predviđene spremnike, kako bi se mogao reciklirati, i da tako štitimo prirodu oko nas i svoje zdravlje.

Oprema i materijali za potrebe provedbe projekta Zeleno srce Podravine sufinancirani su u postotku od 85 posto iz Kohezijskog fonda.

logo op kk

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača.

[g-gallery gid=”12165″]