U utorak 19. studenog 2019. godine održana je sedma radionica u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine”. Radionica je održana u prostorijama Dječjeg vrtića Potočnica, Pitomača. U radionici su sudjelovala djeca iz odgojne skupine Gljivice, s tetama Kristinom Bijuk, Vesnom Gregurek i projektnim asistentom.

U radionici nakon upoznavanja s temom radionice djeca su uz pomoć teta prikupljala u  prirodi eko materijale poput kore, grana, češera, komušine kukuruza i sličnih prirodnih materijala, koje su u nastavku radionice uz upute pripremali i od njih izradili ukrase za zajednički Adventski vijenac, koji će u nekoj od sljedećih radionica sama izradi. Prilikom prikupljanja materijala i izrade ukrasa djecu se upoznavalo zašto će se koristiti prirodni materijali i koje su prednosti takvih materijala, i da korištenjem takvih materijala, a ne onih umjetnih štitimo okoliš.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

Bez naslova

[g-gallery gid=”11861″]