Humanitarnim koncertom ‘Za radost dječjeg osmijeha’ prikupljeno 5000 kuna za djecu u SOS selu

koncert sos dječje selo 19

U sklopu manifestacije Advent u Pitomači, povodom Dana nevine dječice u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, u subotu, 28. prosinca 2019. održan je humanitarni koncert za SOS dječje selo Hrvatska „Za radost dječjeg osmijeha“.

Prodajom ulaznica prikupljeno je 5000 kuna za djecu u SOS dječjem selu Hrvatska.

Na koncertu su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača, klinci iz glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky, dječji zbor Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, Frajlice, Lorena i Jan, The Fusion, Darko Domijan i Klapa Faganel.

Organizator koncerta je Centar za kulturu „Drago Britvić“, uz pokroviteljstvo Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Općine Pitomače i Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača.

Koncert je podržala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

„Ovo što činite vi već 13 godina za redom, to je nešto što se ne mora, ali to je gesta ljubavi i dobrote i doista hvala svima i vjerujem da ćemo još dugo godina ovu istu gestu ponavljati. Zajednički cilj je pomaganje drugima kako bi svijet u kojem živimo učinili boljim, a osobito kad su u pitanju djeca, jer to što činimo za djecu danas je najvažnije i hvala vam svima,“ istaknula je ministrica Vesna Bedeković.

Na ulazu u sportsku dvoranu Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača bili su izloženi likovni radovi učenika škole. Načelnik Željko Grgačić uručio je poklone autorima slika koje su izabrane za poklon prijateljima iz SOS dječjeg sela Hrvatska. Nagrađeni učenici su Lea Lazarus, Gita Kožar, Filip Balažić i Elena Dudašić.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”11667″]