Ministar Horvat i ministrica Bedeković otvorili pitomački poduzetnički inkubator

otvorenje inkubatora 8

Nakon orahovačkog, Virovitičko-podravska županija otvorila je u ponedjeljak, 30. prosinca 2019. i Poduzetnički inkubator u Pitomači.

Svečanom otvorenju prisustvovali su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te njegova pomoćnica Ana Mandac, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Neda Martić sa zamjenikom Josipom Hetrihom.

Načelnik Željko Grgačić srdačno je pozdravio sve prisutne te istaknuo kako je ovo veliki dan za općinu Pitomača.

„U roku mjesec dana otvorili smo tri projekta. Prije mjesec dana reciklažno dvorište vrijedno preko 4 milijuna kuna, preko puta zgrada Herbarium vrijednosti preko 20 milijuna kuna, a ovo danas je investicija od 10 milijuna kuna i naša Industrijska zona je popunjena. Još je tu i novi prostor Alumontaže, koji je pri kraju, očekujemo otprilike za dva mjeseca da je i on u otvorenju. Znači preko 40 milijuna kuna u roku od otprilike godinu i pol, kada je ovo još bila livada. Danas je to puna zona, mi smo popunjeni. Ja vjerujem da je ovo apsolutno dobar potez, kako za našu općinu Pitomača, tako i za županiju ali i državu. Mi smo otvoreni, želi napredak, a zajedništvom kao općina, županija i država možemo jako puno,“ zaključio je načelnik Grgačić.

(www.icv.hr, www.vpz.hr, fotografije: Vladimir Grgurić i Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”11696″]