Nova pobjeda pitomačkih rukometašica

rukomet 16.11.2019 1

Starije rukometašice zabilježile su osmu pobjedu u drugoj ligi, dok su mlađe gostovale na mini turniru Rudi Carek u Zagrebu.

U subotu, 7. prosinca 2019. rukometašice ŽRK Pitomača, u utakmici 11. kola 2. Hrvatske rukometne lige sjever, gostovale su u Dardi, gdje su s 33:26 savladale domaće rukometašice istoimenog kluba.

Iako su na posljednje gostovanje otputovale u oslabljenom sastavu sa samo deset igračica, Pitomačanke su od početka utakmice s posljednje plasiranom ekipom lige kontrolirale rezultat. Ipak domaći sastav nije se predavao.

Nešto angažiranijom igrom pred kraj prvog dijela Pitomačanke su riješile utakmicu koja je obilovala isključenjima zbog grubosti i prigovora. Naše su rukometašice do osme prvenstvene pobjede u jesenskom dijelu natjecanja predvodile efikasne Ferić, 15 i Štefanec, 12, a svoj doprinos pobjedi dale su i Krstanović, E. Pintarić, Brlas, 1, Martinčević, Matić, 3, Brkić, 2, Šandrovčan i L. Relić.

Prvenstvo se nastavlja u veljači 2020. godine.

Djevojčice ŽRK Pitomača, rođene 2009. godine i mlađe, sudjelovale su u nedjelju, 8. prosinca u zagrebačkoj Kutiji šibica na 1. memorijalnom turniru u mini rukometu Rudi Carek, u organizaciji Zagrebačkog rukometnog saveza.

Iako su turnir započele pobjedom nad vršnjakinjama ŽRK Koka iz Varaždina (11:4), ostali protivnici u skupini pokazali su se prejakim. Sa ŽRK Trešnjevkom iz Zagreba odigrale su 4:7, sa ŽRK Izola 9:15, sa ŽRK Lokomotiva, Zagreb 7:13.

Iako su djevojčice pružile solidnu igru, jedna pobjeda nije bila dovoljna za više od sedmog mjesta u konkurenciji 10 ekipa. Za Pitomačanke su nastupile Iva Lucija Švarbić, Inja Jambrišak, Luna Đakić, Nina Sučić, Anamarija Vedriš, Melani Bedeković i Maria Lugarov.

Idući vikend isto godište nastupit će na turniru u Ivanić Gradu.