Održana šesta radionica učenika Osnovne škole August Cesarec u sklopu projekta „Zeleno srce Podravine“

U srijedu 04. prosinca 2019. godine održana je šesta radionica učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Radionica je održana u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, Špišić Bukovica, a u radionici su sudjelovali učenici 3. i 5. razreda, s učiteljicom Anitom Jendrašić, Gordanom Brlas, uz prisustvo projektnog asistenta.

Radionica je započela u prostoru razredne učionice kratkim edukativnim uvodom i uputama, što čemo raditi i kako izvršiti zadane zadatke. Učenici su nakon kratkog edukativnog uvoda, igrali društvenu igru „EKO UTRKA“, koja je izrađena na prijašnjim aktivnostima i pripremljena za radionicu. Igra ja sastavljena od eko pitanja na koja djeca moraju odgovarati, međusobno se ispravljati i zajedno učiti. Ako je odgovor točan dobivaju dva koraka naprijed, ili dva koraka unazad ako je odgovor netočan. Pobjednik igre je učenik koji prvi izađena cilj. Nakon igre djeca su dobila eko slikovnice i eko bojanke koje su izrađene za potrebe projekta Zeleno srce Podravine i sufinancirane su iz Europskog Kohezijskog fonda,u iznosu od 85%.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

znak EU[g-gallery gid=”10585″]