Održano treće natjecanje učenika u sklopu projekta „Zeleno srce Podravine“

U srijedu 11. prosinca 2019. godine održano je treće natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Natjecanje je održano u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, Špišić Bukovica, u područnoj školi u Bušetini. U natjecanu su sudjelovali učenici 2.a i 2.b razreda iz Osnovne škole Petra Preradovića, Pitomača i njihove učiteljice Slavica Bartolić i Slavica Koren, učenici 3. razreda Osnovne škole August Cesarec, Špišić Bukovica, s učiteljicom Anitom Jendrašić, učenici 1. razreda  Osnovne škole August Cesarec, Bušetina, s učiteljicom Gordanom Brlas, uz prisustvo sudionika u natjecanju Ivone Pankaz, Ivane Ciglenec i projektnog asistenta Dvorski Tomislava.

Program je započeo u sportskoj dvorani u kojoj su svi učenici zajedno slušali uvodni edukativni eko govor učiteljice Anite nakon kojega je slijedilo gledanje Eko priče za male i velike. Nakon završetka Eko priče slijedio je Eko kviz (uporaba plikersa, alat za rad na pametnoj ploči) u kojem su učenici bili pomiješani i podijeljeni u skupine po tri učenika u timu koji su zajedno odgovarali na pitanja kviza. Kad su učenici odgovorili na sva pitanja kviza slijedilo je prikazivanje rezultata po timovima koji su bili iznenađujuće dobri, više od polovine timova je imalo sve odgovore točno odgovorene.

Završetkom Eko kviza učenici su se preselili u prostorije školske kuhinje gdje su imali zadatak izraditi Eko slikovnicu tj. Eko savjete.

Nakon završetka tog dijela programa slijedila je pauza za ručak gdje su učenici su u sklopu projekta imali poslužen topli obrok i sokove (catering).

Nakon ručka i druženja učenika slijedio je novi zadatak za učenike. Za kraj učenici su izrađivali snjegoviće i Djeda mraza od prikupljenih tuljaca od wc papira i papira prikupljenih od  škole koji je odbaćen kao otpad. Učenici koji su izradili najbolje radove svih natjecanja su dobili tablete za poklon. Podijeljeno je ukupno osam tableta.

Učenicima su u sklopu projekta podijeljene majice, bojanke i slikovnice te ih se upoznalo i prezentiralo kako moraju postupati s otpadom i zašto moraju odgovorno postupati s otpadom. Nakon mnogobrojnih aktivnosti slijedilo je zajedničko fotografiranje, pospremanje svojih radova i povratak autobusom u svoje škole.

Svi materijali i oprema, prijevoz i cetering koji su se koristili povodom natjecanja nabavljeni su za potrebe projekta Zeleno srce Podravine i sufinancirani su iz Europskog Kohezijskog fonda, u iznosu od 85%.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

logo op kk

[g-gallery gid=”11924″]