Otvorena godišnja izložba likovnog kluba Duga

Likovni klub Duga Pitomača u petak, 13. prosinca 2019. obilježio je desetu godišnjicu rada izložbom u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

U prisutnosti brojnih gostiju svečano je otvorena prigodna godišnja izložba umjetničkih radova članova kluba. Time su zaokružili cjelogodišnje obilježavanje i proslavili deset jubilej. Udrugu su osnovali likovni entuzijasti iz Pitomače 2009. godine.

Tijekom slavljeničke godine svojim su radovima predstavljali udrugu na raznim događajima, organizirali su tradicionalnu međunarodnu izložbu pisanica u foajeu Kino-sale povodom Uskrsa i likovne kolonije cijele godine, te učestvovali na kolonijama drugih klubova.

U ime domaćina prisutne je na skupu pozdravio slikar Stjepan Ivanec, a pridružio mu se predsjednik kluba Matija Golubić. Rekli su da je kroz klub u proteklih deset godina prošlo sedamdeset članova.
Tridesetičetvero članova izložili su izabrane radove, izrađene tehnikama akril na platnu, ulje na staklu, ulje na platnu, akvarel na papiru, pirografija, grafika, obojena žbuka kombinirana tehnika i fotografija. Radovi su nastali požrtvovnošću autora i pridonosit će ljepoti, vizije prirode i društva oko nas.

Na izložbi radovima su se predstavili i poznati umjetnici Božidar Puškaš, Zdravko Tišljar, Žarko Tomazetić, Zorka Forko, Stjepan Ivanec, Ivan Lovreković i Josip Pavić.

Predgovor za katalog izložbe napisala je književnica Božica Jelušić, iznijevši da na ovaj način vraćamo Pitomači mjesto u kulturi, koje je jednom davno već imala. Rekla je da kod nas ima vrijednih talenata, koje treba prepoznavati i podržavati, težiti izdvajanju personaliteta u masi. Publiku je počastila interpretacijom svojih dvaju pjesama.

Program je svojim izvedbama uveličao muzički sastav The Fusion.

Izložba u Kući Petra Preradovića otvorena je do 20. siječnja 2020. godine.

(Tekst: Barica Mihoković, fotografije: Kuća Petra Preradovića)

[g-gallery gid=”11349″]