Šesta domaća pobjeda naših rukometašica

rukomet 16.11.2019 2

U subotu, 30. studenog 2019. u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, rukometašice ŽRK „Pitomača“, u utakmici desetog kola 2. Hrvatske rukometne lige sjever, ugostile su i s 39:35 savladale rukometašice RK Garešnica.

Naše rukometašice upisale su tako šestu domaću pobjedu u isto toliko nastupa. Pitomačanke su od početka utakmice držale rezultat pod kontrolom, ali zbog velikog broja tehničkih grešaka nisu stvorile osjetniju prednost sve do poluvremena.

U drugom dijelu prednost domaćih narasla je na plus deset, što je trenerica Šandrovčan iskoristila za pružanje prilike igračicama koje manje nastupaju. Iskoristivši situaciju gošće su u posljednjih petnaestak minuta svoj zaostatak svele na prihvatljivih minus četiri.

Posljednju domaću utakmicu efikasnošću su obilježile Begović s 9, Štefanec s 8 i Magić sa 7 postignutih pogodaka, a svoj doprinos pobjedi dale su i Krstanović, Ferić, 5, Skelin, 1, Brlas, 2, Martinčević, 1, Veličan, Matić, 4, Jug, N. Pintarić, D. Relić, Brkić i Šandrovčan.

Idućeg vikenda Pitomačanke u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva gostuju u Dardi, dok djevojčice rođene 2009. godine nastupaju u zagrebačkoj Kutiji šibica, na turniru u mini rukometu „Rudi Carek“.