Vatrogascima predan čamac za spašavanje na rijeci Dravi

čamac za spašavanje 9

Zahvaljujući Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, bogatija je za jedan vatrogasni čamac s prikolicom. Prema riječima vatrogasne zapovjednice Mateje Fras Venus, čamac je vrijedan 350.000,00 kuna, a koristit će ga vatrogasci s područja općine Pitomače, za intervencije na rijeci Dravi.

Potreba za ovakvim plovilima pokazala se kao važna na slivu rijeke Drave, posebno zbog povremenih pojava poplava, a to se posebno odnosi za područje Križnice, kako bi se lakše sačuvali životi i imovina stanovnika Virovitičko-podravske županije.

Čamci su opremljeni četverotaktnim izvanbrodskim motorima i pripadajućim prikolicama. Duljina im je 6 metara, izrađeni su od aluminija, kapacitet im je za 9 osoba ili 1.300 kilograma.

Primopredaji plovila u prostorima DVD-a Pitomača, uz uz načelnika Željka Grgačića nazočio je i zamjenik župana Marijo Klement, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, te predsjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras koji je i preuzeo ključeve ovog čamca.

(www.vpz.hr, www.icv.hr, fotografije: Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”10551″]