„Zeleno srce Podravine“- Održana dvanaesta radionica u Dječjem vrtiću Potočnica

U srijedu 18. prosinca 2019. godine održana je dvanaesta radionica u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine”. Radionica je održana u prostorijama Dječjeg vrtića Potočnica, Pitomača, a u radionici su sudjelovala djeca iz odgojne skupine Gljivice, s tetama Kristinom Bijuk i Vesnom Gregurek, uz prisustvo projektnog asistenta.

U ovoj radionici nakon upoznavanja s temom djeca su uz pomoć teta imala izraditi kuglice za bor od grančica i male borove od tuljaca za konac. Djeca su bila podijeljena u grupe, te je svaka grupa imala jedan od navedenih zadataka. U jednoj grupi djeca su od grančica vrbe izrađivala ukrase za bor na način da su grančice lomila, slagala i lijepila u svoje zamišljene oblike ukrasa, dok je istovremeno druga grupa izrađivala  svoje boriće koristeći bačene tuljce od konca koje su djeca ukrašavala već korištenim kolaž i krep papirima. Nakon što je svaka grupa završila zadatak grupe su se zamijenile za zadatke kako bi svaka grupa izradila i jedan i drugi ukras. Prilikom izrade ukrasa djecu se upoznavalo zašto će se koristiti prirodni  i već korišteni materijali i koje su prednosti takvih materijala i predmeta, i da korištenjem takvih materijala štitimo okoliš.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

logo op kk

[g-gallery gid=”11892″]