Brojni glazbenici odali počast Dragi Britviću

U nedjelju, 26. siječnja 2020. u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održana je tradicionalna Večer poezije Drage Britvića.

I ovoga puta, organizator Centar za kulturu „Drago Britvić“ Pitomača svim gostima priredio je izvrsnu glazbenu večer u kojoj su izvođeni stihovi ovog pitomačkog velikana. Na pozornici su nastupili Nina Kraljić, Darko Domijan, Hrvoje Hegedušić, Zoran Mišolongin, Lorena Grguljaš i Gabriela Šipek, s glazbenim pratnjama, Miroslavom Gugićem, Emilom Gabrićem, Ivanom Gazibarom, Ljerkom Šemeš Hegedušić, Janom Stilinovićem.

Večeri poezije Drage Britvića nazočili su župan Igor Andrović i načelnik Željko Grgačić. Na samom kraju večeri svim prisutnima obratio se Rajko Stilinović, v.d. ravnatelja Centra za kulturu „Drago Britvić,“ koji se zahvalio svima i zakazao susret u obnovljenoj dvorani Doma kulture u Pitomači na 10. memorijalu dr. Marijana Jergovića. Posjetitelji Preradovićeve kuće bili su oduševljeni programom Večeri poezije posvećene dragom Pitomačaninu Dragi Britviću te se tražilo mjesto više.

(www.icv.hr, ib)

Podijeli...
Back to top
Skip to content