Godišnja skupština Čuvarica kulturne baštine Kladare

čuvarice kulturne baštine skupština

Čuvarice kulturne baštine iz Kladara u ponedjeljak, 13. siječnja 2020. održale su redovnu izbornu skupštinu u svojim prostorijama.

Majda Kodžaga, predsjednica udruge podnijela je izvještaj o radu u 2019. godini te je, kao najveći projekt, istaknula uređenje i otvorenje etnološke zbirke „Bakina priča.“ Iskoristila je priliku zahvaliti svim članicama i članovima na uloženom trudu i vremenu u radu udruge kao i radu za opće dobro.

Blagajnica Elvira Kodžaga podnijela je financijski izvještaj za prošlu godinu te istaknula kako je veliki dio financijskih sredstava s kojima je udruga raspolagala u 2019. godini utrošen u uređenje prostora etnološke zbirke. Zahvalila je svim donatorima koji su se uključili u uređenje zbirke te je naglasila da je za 2019. godinu 31 član uplatio članarinu.

Nakon podnesenih izvještaja predloženo je i jednoglasnio izabrano vodstvo udruge. Za predsjednicu je izabrana Majda Kodžaga, a za zamjenice Sanja Rupić i Ivka Mađar, za tajnicu Marinela Šubić, blagajnicu Elvira Kodžaga. Izabrani su i članovi upravnog odbora: Vesna Bajić, Lana Mojzeš, Marija Novosel i Marija Barkić, članovi nadzornog odbora: Marta Janći, Ružica Magdić i Snježana Šubić.

Nakon izbora vodstva predložen je i jednoglasno usvojen plan rada udruge za 2020. godinu, u kojem je naglasak stavljen na rad s djecom i mladima na očuvanju kulturne baštine ovoga kraja te nastavak s dosadašnjim aktivnostima, posebno na promociji etnološke zbirke kako bi privukli što više posjetitelja. Istaknuto je i humanitarno djelovanje.

Kao prvu aktivnost u 2020. godini predsjednica udruge navela je Noć muzeja, 31. siječnja u Etno zbirci „Bakina priča“.