Godišnja skupština Likovnog kluba Duga

U četvrtak 23. siječnja 2020. Likovni klub Duga iz Pitomače održao je godišnju izbornu skupštinu i izabrao rukovodstvo udruge.
Skupštinu je otvorio predsjednik Matija Golubić, iznio je najznačajnija ostvarenja kluba u protekloj godini, organizaciju vidovskog Liko-festa, Međunarodnu izložbu pisanica, likovnu koloniju kluba kod Vesne Bajić, organizaciju samostalne izložbe Stjepana Ivanca i godišnje izložbe kluba.

Obje vrlo uspješne izložbe održane su u prostoru Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici. Slikar Stjepan Ivanec naglasio je da je ovo bila deseta jubilarna godišnja izložba kluba. Iznio je da se oko toga i osobno potrudio i kao stručna osoba smatra je izvrsnom i najboljom do sada.

Izložbu je pratio kvalitetan katalog, pozivnice, plakati. Prolog za katalog napisala je književnica Božica Jelušić i popratila ga prigodnim govorom na otvorenju izložbe, a i mjesto izložbe je vrlo reprezentativno.

Interpretacijski centar pokazao se uspješnim i za tu vrstu prezentacije kulture, što govore i komentari posjetitelja. Posebno zadovoljstvo čini iznenađujuće velik broj posjetitelja, koji dolaze vidjeti izložbe i prate brojne kulturne događaju u tom prostoru. U centar dolaze i veće grupe s šireg područja Hrvatske. Svoja pozitivna zapažanja dali su i prisutni članovo kluba.

U radnom dijelu skupštine izabrani su kao nova predsjednica kluba Lojzika Rukavina, za dopredsjednika, Stjepan Ivanec, tajnika, Matija Golubić. U stručni umjetnički savjet izabrani su Stjepan Ivanec, Božidar Puškaš i Ivan Lovreković. U predsjedništvo udruge izabrani su Matija Golubić, Stjepan Ivanec, Lojzka Rukavina, Anđelka Ivanec i Vesna Baić. U nadzori odbor izabrani su Darko Domitrović Miki, Barica Mihoković i Žarko Giba. Skupština je donijela sve potrebne akte za dalji rad.

Tekst i fotografije: Barica Mihoković

[g-gallery gid=”12464″]