Podravski interpretacijski vodiči dobili certifikate Interpret Europe

interpretatori kulturne baštine

Turistička zajednica središnje Podravine organizirala je u petak, 10. siječnja 2020. svečanu dodjelu certifikata međunarodne organizacije Interpret Europe za interpretacijske vodiče, piše Podravski list.

Obrazovanje interpretacijskih vodiča Turistička je zajednica organizirala jesenas, a okupila je 18 polaznika među kojima je bila i Danijela Rešetar, voditeljica Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

Na edukaciji, koju su vodile Iva Sila i Elizabeta Milanović-Glavica, inače direktorica TZ središnje Podravine, polaznici su mogli naučiti značenje interpretacije kulturne i prirodne baštine, tehnike interpretacijskih govora, kreiranje interpretacije oživljene povijesti i sve uloge vodiča-interpretatora.

Fokus obrazovanja bio je na područje Podravine, a naučenu teoriju polaznici su ubrzo morali pretočiti u praksu, kako bi ostvarili zahtjevne kriterije certifikata prema licenci Interpret Europe.

„Ova edukacija investicija je u kreiranje inovativnih turističkih proizvoda koji će, nadam se, povezati lokalnu zajednicu u zajedničke projekte,“ rekla je Elizabeta Milanović-Glavica za Podravski list.

Sudjelovanje djelatnika Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u navedenoj edukaciji pokazuje namjeru stalnog nadograđivanja ponude i poboljšanja iskustva posjetitelja.

Interpret Europe je međunarodna neprofitna organizacija specijalizirana za unapređenje interpretacije prirodne i kulturne baštine, broji više od 1000 članova u 55 različitih zemalja.

(Fotografija: Đuro Grčić, Kuća Petra Preradovića)