Prijave izlagača za Viroexpo traju do 15. veljače

viroexpo sastanak

Popunjeno je oko 45 posto poslovnog prostora 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, koji će se održati od 13. do 15. ožujka u Virovitici. To je na sjednici Odbora za pripremu i održavanje sajamske manifestacije Viroexpo 2020. rekao direktor sajma Bojan Mijok, podcrtavajući kako je „rok za prijave do 15. veljače“. Oni koji ovog ožujka žele biti dio jubilarnog 25. Viroexpa, trebaju požuriti, jer mjesta je svakim danom sve manje.

Ove godine zemlja partner sajma je Savezna Republika Njemačka, europska gospodarska sila, kojoj će to biti drugo partnerstvo sajma. Županija partner je Koprivničko-križevačka, koja će se predstaviti svojim gospodarskim mogućnostima, ali i turističko-gastronomskom ponudom.
Dan uoči svečanosti otvorenja, predstavnici Njemačke će se predstaviti na gospodarskom forumu, a doznajemo kako će, između ostalog govoriti o svom dualnom obrazovanju, na primjeru CNC operatera.

U sklopu sajma, održat će se i stručna predavanja, pa će tako mnogobrojnim pčelarima Virovitičko-podravska županija, ali i svima ostalim zainteresiranima ljubiteljima pčela i meda, biti predstavljen Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, s posebnim osvrtom na pčelarstvo. To će se dobro uklopiti u obilježavanje 100 godina pčelarstva na području Virovitičko-podravske županije. Istodobno će se govoriti i o poreznoj reformi, o promjenama propisa u njihovoj primjeni, a vezanim za poslovanje paušalnih obrta.

I ove godine, na sajmu će se gastronomskom ponudom predstaviti lovačka i ribolovna društva i udruge s područja Virovitičko-podravske županije što će dodatno privući mnogobrojne posjetitelje, kojih se na sajmu i ove godine očekuje više od 30 tisuća.

(www.vpz.hr, fotografija: Kristijan Toplak)