DVD Dinjevac održao godišnju skupštinu

U subotu, 22. veljače, u Društvenom domu Dinjevac održana je izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dinjevac.

Izvješće o radu podnio je zapovjednik Mato Bastalić iznijevši da društvo broji 70 dobrovoljnih članova, što starih, mladeži i podmlatka te 10 operativnih članova. Posjeduju vatrogasnu traktorsku cisternu od 3000 litara, vatrogasno kombi vozilo, četiri vatrogasna protupožarna odijela, dva kombinezona za otvorene plamene i još dosta vatrogasne protupožarne opreme neophodne za gašenje požara.

Cijelu prošlu godinu nisu imali požara, ali imali nekoliko izvida u petom mjesecu koji je i najkritičniji što se tiče paljenja zaraslih kanala.

U siječnju su prisustvovali na zimskom kupu spajanja usisnog voda u Pitomači. Dva člana sudjelovala su na vatrogasnoj vježbi Vatrogasne zajednice općine Pitomača. Sudjelovali su na natjecanju u Grabrovnici, dvije ekipe, djevojčice u kategoriji djece i mladići u kategoriji mladeži plasirali su se na županijsko natjecanje.

Sudjelovali su na natjecanju sa starom vatrogasnom štrcaljkom, Ilinje u Velikoj Črešnjevici i noćnom kupu operativnih vatrogasaca za Malu mešu u Turnašici. Sudjeluju na svim društvenim događanjima u Dinjevcu i odazivaju se na sve radne akcije u uređenju okoliša.

Diplomu za 20 godina rada u vatrogastvu dobio je Josip Sučić. Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji dodijeljena je Ivanu Deskaru, a diploma su dobili i Karlo Jakupec i Stela Blatarić.

Diplome o stjecanju zvanja vatrogasac dodijeljene su Mihaeli Bastalić i Dominiku Presečanu. Marku Vukšiću, Mariju Vlašiću, Mati Bastaliću i Mateju Kusaku uručene su iskaznice za operativne vatrogasce.

www.icv.hr, fotografije: Ivan Bedeković

Podijeli...
Back to top
Skip to content