DVD Otrovanec održao 90. godišnju skupštinu

skupština otrovanec 15

U subotu, 8. veljače 2020. održana je 90. izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otrovanec u Društvenom domu u Otrovancu.

Sjednicu je otvorio predsjednik društva Ivan Ladušić-Hanzir. Na početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste župana Igora Androvića, načelnika Željka Grgačića, zapovjednicu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateju Fras-Venus, tajnika Vatrogasne zajednice Domagoja Majstorovića, dopredsjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Josipa Nemeta, zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravka Frasa i sva dobrovoljna vatrogasna društva iz Turnašice, Kladara, Starog Graca, Starogradačkog Marofa, Sedlarice, Grabrovnice, Male Črešnjevice, Viljeva, Kuzminca, Batinske, Vukosavljevice, Bušetine, Četekovca i bratsko društvo Gornje Bazje.

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik David Tržić. Iznio je da broje 80 članova, od toga 46 odraslih te 34 djece i mladeži, a u sustavu Vatrogasne zajednice općine Pitomača imaju tri delegata. Od 80 članova, broje 40 ispitanih vatrogasaca, 13 operativnih članova, šest pomažućih, 24 članova mladeži, 10 članova podmlatka. Nabrojao je osposobljavanja, usavršavanja i seminare koje su proveli tijekom prošle godine. Od opreme društvo posjeduje vatrogasnu traktorsku cisternu. Cisterna je opremljena sa svom potrebnom opremom za gašenje požara, a tako i za korištenje hidrantske mreže.

U samome mjestu imali su sedam intervencije te još 12 izvan njihovog mjesta gdje su sudjelovali s drugim DVD-ima iz zajednice, najviše s Pitomačom s kojom imaju odličnu suradnju. Sudjelovali su na županijskim, općinskim te na ostalim brojnim vatrogasnim natjecanjima na kojima su osvojili dva prva mjesta, tri druga mjesta i dva treća mjesta.

Zahvalio se i sponzorima koji su prepoznali njihov rad i koji su kroz svoja sponzorstva i donacije pomogli u ostvarenju njihovih ciljeva. Zahvalio se Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću, Općini Pitomača i načelniku Željku Grgačiću, obrtu Duga i vlasniku Tihomiru Živku, ravnatelju Osnovne škole Igoru Maresiću, firmi KL Protektion iz Đelekovca, firmi Pav-in iz Otrovanca, Tudić obrtu iz Sesveta, obrtu Foto Begović te Zdravku Frasu, zapovjedniku Vatrogasne zajednice općine Pitomača i Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije na čelu sa zapovjednicom Matejom Fras-Venus koja im uvijek stoji na raspolaganju.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras pohvalio je rad DVD-a Otrovanec, a posebno je pohvalio rad društva od kad je zapovjedništvo preuzeo David Tržić koji je ujedno i tajnik Vatrogasne zajednice općine Pitomača i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača. Naglasio je kako se vidi pomak rada s mladeži, djecom i operativnim članovima. Tom prilikom se zahvalio svima operativnim članovi koji su izlazi na intervencije na području samog mjesta Otrovanec, tako i za potrebe Vatrogasne zajednice općine Pitomača, a najviše zahvale uputio je zapovjedniku Davidu Tržiću koji se odazvao na svaku intervenciju na području općine Pitomače.

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras-Venus čestitala je i zahvalila svakom vatrogascu i vatrogaskinji DVD-a Otrovanec koji je izdvojio makar i minutu svojeg slobodnog vremena za rad u DVD-u. Tom prilikom operativnim vatrogascima DVD-a Otrovanec uručila je iskaznice, koje je zaslužilo njih trinaest: Karlo Makvić, Marijan Kukučka, Mario Makvić, Dario Rakitničan, Mihael Kalenik, David Tržić, Mihael Ingola, Marin Osmanović, Matija Lončarić, Ivan Benčak, Luka Međurečan, Goran Pintar i Luka Pavleković.

Sve prisutne je pozdravio načelnik Željko Grgačić, koji je čestitao i zahvalio DVD-u Otrovanec na radu i uspjehu. Tim povodom obećao je gradnju garaže za vozila i opremu koju trebaju dobit.

Sve prisutne pozdravio je i župan Igor Andrović koji je čestitao DVD-u Otrovanec na 90 godina rada i na svim postignućima u prošloj godini. Zahvalio se na svim intervencijama koje su imali u prošloj godini u kojima su stavljali svoj život i zdravlje u opasnost kako bi pomogli drugima.

(www.icv.hr, Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”12942″]