Fašenki v Pitomači prepuni smijeha i pjesme

Fašenki 51

Šarane su maškare u nedjelju, 23. veljače, zavladale Pitomačom. Manifestacija Fašenki v Pitomači u organizaciji Općine Pitomača i Turističke zajednice općine Pitomača okupila je brojne velike i male superheroje, kauboje, princeze, likove iz bajki i brojne druge maskirane mještane.

Vesele maškare svoje su maske pokazale u povorci Gajevom ulicom, a zabava se potom nastavila na Trgu kralja Tomislava, ispred knjižnice, uz nastupe Limene glazbe Pitomača, djece iz Dječjeg vrtića Potočnica i učenika OŠ Petra Preradovića.,

Za vedru, veslu i rasplesanu atmosferu pobrinula se Minea, poznata TV voditeljica i pjevačica.

Nagradu za najbolju dječju masku dobila je malena Ema koja je bila maskirana u jednoroga, a nagradu za najbolju skupnu dječju masku dobila je grupa maskirana u karte. Nagradu za najbolju odraslu masku dobila je „Miss Marofa“, dok su nagradu za naj skupnu odraslu masku dobili KUD Sesvečice iz Podravskih Sesveta.

Nagradu za najbolje krafne dobila je Udruga žena Guščarice iz Grabrovnice.

Vrijedne udruge iz pobrinule su se za okrijepu gladnih i žednih maškara.

Članice i članovi Udruge žena Dinjevac, KUD-a „Marijan Pavleković – Pajo“ Otrovanec, KUD-a Podravka Starogradački Marof, KUD-a „Petar Preradović“ Grabrovnica, Udruge žena Guščarice Grabrovnica, Čuvarice kulturne baštine Kladare i KUD-a Sesvečice Podravske Sesvete pripremili su krafne, kuhano vino i čaj.

www.icv.hr, fotografije: Ivan Bedeković

[g-gallery gid=”13195″]