Godišnja skupština DVD-a Stari Gradec

U subotu, 1. veljače 2020. održana je 93. godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Gradec.

Skupštini su nazočili načelnik Željko Grgačić i župan Igor Andrović, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras i predstavnici bratskih DVD-a iz svih šest hrvatskih mjesta koja se zovu Gradec – Gradeca, Gradeca Karlovca, Malog Gradeca, Gradeca Pokupskog i Gradeca Pleternice. Skupštini su prisustvovali i predstavnici DVD-a iz Starogradačkog Marofa, Pitomače, Otrovanca, Kladara, Sedlarice, Velike Črešnjevice, Šćepanja, Rakitja i članovi iz Starog Gradeca.

U izvještaju o radu predsjednik DVD-a Josip Oberan pohvalio se kvalitetnom opremom i vozilima koje društvo posjeduje, još u lipnju prošle godine dobili su  novi putnički kombi koji koriste za prijevoz djece i mladeži na vatrogasna natjecanja i kupove. Prošle godine primili su i donaciju potpuno opremljenog navalnog vozila i deset vatrogasnih kaciga od vatrogasaca iz pokrajine Tirol.

Posebna pohvala odaslana je mladeži društva, mladići su na 8. memorijalu Jurice Botkovića osvojili pehar i prijelazni pehar. Izvrsne rezultate ostvarivali i na općinskom i županijskom natjecanju.

Najzaslužniji na skupštini primili su diplome i priznanja a prisutni su prisustvovali i blagoslovu doniranog navalnog vozila. Po završetku skupštine Josip Oberan pozvao je sve prisutne na domjenak i zajedničko duženje.

Tekst i fotografije: Barica Mihoković

[g-gallery gid=”12811″]