Godišnja skupština DVD-a Turnašica

U subotu, 1. veljače 2020. održana je 94. izvještajna godišnja skupština DVD-a Turnašica. Otvorio ju je predsjednik DVD-a Alojz Lach.

Skupštini su nazočili načelnik Željko Grgačić i župan Igor Andrović, Željko Palković, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Virovitičko-podravske, Zdravko Fras, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača, Nenad Radojčić, kum zastave, Mijo Brlačić, predsjednik bratskog DVD-a Desno Trebarjevo s delegacijom, počasni članovi Vladimir Hrgović i Milan Majetić, članovi bratskog DVD-a Vukosavljevica, predstavnici DVD-a iz Velike i Male Črešnjevice, Kladara, Sedlarice, Otrovanca, Starogradačkog Marofa, Virja, Đurđevca, Virovitice, Gornjeg Bazja, Đulovca, Grđevca.

Izvješće o radu podnio je Josip Nemet istaknuvši da DVD broji 102 člana. U operativnoj postrojbi su 24 člana sa 75 položenih specijalnosti, imaju 23 člana u odjelu djece i mladeži, pet veterana, četiri počasna člana i tri vatrogasna suca.

U protekloj su godini održavali ili sudjelovali u brojnim aktivnostima, od posjeta biskupa Antuna Škvorčevića i predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Franje Gregurića, donacije muzeju HVZ-a, organizacije vatrogasnog vijeća, zimskog kupa VZO Pitomača do domaćinstva natjecanja „Za Štefinu“ i natjecanja operativaca za Malu Gospu.

Donacijom iz Austrije u protekloj godini prilili su navalno vozilo Štajer i vozilo transporter Mercedes. Odradili su sedam intervencija, uključujući požar kuće u Grabrovnici i još četiri požara te tri tehničke intervencije.

S operativnim vatrogastvom uvježbavali su taktičke vježbe a vozilima i osobnom zaštitnom opremom u Turnašici i Bušetini. U Vukosavljevici su učestvovali u dvije vježbe. Tokom godine odradili su 27 radnih akcija a učestvovali su i u općinskim i županijskim natjecanjima. Uspjehom na natjecanjima pokazali su da imaju kvalitetne vatrogasce za intervencije.

Posebna zahvala na skupštini upućena je vatrogascima iz austrijskog Tirola, predstavnicima iz Općine i Županije.

Zapovjednik VZO Pitomača Zdravko Fras pohvalio je rad DVD-a Turnašica kao najaktivnijeg u Virovitičko-podravskoj županiji.

Predsjednik DVD-a Desno Trebarjevo Mijo Brlačić naglasio je dugogodišnje prijateljstvo s domaćinima, a Nenad Radojčić, 14-godišnji član DVD-a pozvao ih je na godišnju skupštinu njihovog društva, 28. ožujka.

Na skupštini uručena su brojna priznanja a na samom kraju predsjednik DVD-a Alojz Lah zahvalio se svima i pozvao ih na domjenak i zajedničko druženje.

Tekst i fotografije: Barica Mihoković

[g-gallery gid=”12793″]