Godišnja skupština pčelarske udruge Bagrem

skupština udruge bagrem 1

U subotu, 8. veljače održana je 12. redovna godišnja skupština Pčelarske udruge Bagrem Pitomača. Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Dražen Jakupec koji je pozdravio sve goste, predstavnike županije i predstavnike Općine na čelu s načelnikom Željkom Grgačićem.

Predsjednik Jakupec iznio je i izvješće o radu, u kojemu je istaknuo kako udruga broji 42 člana s ukupno 4567 košnica, što je povećanje od 18 posto u odnosu na prošlu godinu. Naglasio je kako je prošla godina bila veoma zahtjevna, s puno rojeva i malo meda. Imali su problema i s američkom gnjiloćom, koju su uz veterinarsku pomoć, nadaju se, uspješno sanirali.

Imali su i pomoć Općine u obliku donacije u iznosu od pola kilograma šećera po košnici. Podijelili su potom pčelarima i 200 sadnica medonosne pčelinje Evodije. Sudjelovali su na manifestaciji Dani meda i jagoda u općini Pitomači i isto tako i na sajmu Agroexpo u Virovitici i osvojili ukupno 4 bronce, 5 srebra i jedno zlato. Modernizirali su rad udruge kupnjom projektora i razglasa i tako pčelarima predstavili u prostorijama udruge u Velikoj Črešnjevici novi nacionalni pčelarski program. Donirali su ukupno 50 kilograma meda dječjem vrtiću i Općini.

Sve prisutne pozdravio je i načelnik Pitomača Željko Grgačić koji je čestitao udruzi na uspješnom radu i zahvalio se na njihovoj donaciji meda dječjem vrtiću. Zaželio je da uspješno provedu sve projekte i naglasio kako im općina uvijek stoji na raspolaganju.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”12874″]