HPGD Sloga za 95. godišnjicu predstavila nosač zvuka ‘Miruj, miruj srce moje’

Sloga koncert 15

Prigodom proslave 95. godine postojanja Hrvatsko pjevačko i glazbeno društvo Sloga u nedjelju, 16. veljače, je u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića predstavilo nosač zvuka „Miruj, miruj srce moje“.

Predsjednica društva Štefica Kaša rekla je da su posebno sretni, jer za proslavu 95 godina postojanja i rada HPGD Sloga ostaje nosač zvuka koji je nastao uz ideju zborovođe Davora Jendrašića, Rajka Stilinovića, te naravno rad i trud svih članova i članica društva. Danas se zato i promovira, desetak pjesama naših pjesnika, Petra Preradovića, Marijana Jergovića, Drage Britvića i Rajka Stilinovića.

HPGD Sloga nastupala je u na istom mjestu, u pjesnikovoj rodnoj kući u Grabrovnici i povodom obilježavanja 150. godina i 200. godina rođenja Petra Preradovića.

Ovaj nastup ujedno je i uvertira u obilježavanje 202. godine Preradovićeva rođenja. Štefica Kaša kaže kako se Petrove pjesme pjevaju za mnoge prigodne svečanosti, kao i od ostalih naših pjesnika. Na taj način HPGD Sloga promovira svoju Pitomaču, običaje i kulturu te odaje počast našem velikom poeti.

Gost koncerta je bio Zlatko Turkalj Turki, a pokrovitelj Centar za kulturu „Drago Britvić“.

(www.icv.hr, dr, fotografije: Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”13066″]