Pitomačke rukometašice upisale prvu proljetnu pobjedu

rukomet 3. kolo 8

U subotu, 22. veljače, rukometašice Ženskog rukometnog kluba Pitomača u utakmici 14. kola Druge hrvatske rukometne lige – regije sjever, upisale su prve proljetne bodove na gostovanju kod rukometašica ŽRK Brod iz Slavonskog Broda, pobijedivši 31:30.

Utakmica koja se zbog zauzetosti sportskih dvorana u Slavonskom Brodu igrala u Batrini, obilovala je sedmercima (27), isključenjima (34 minute) i disciplinskim prijavama (3). Ekipe su se od samog početka smjenjivale u vodstvu, a prednost od plus 2 na poluvremenu su imale domaće rukometašice.

Pitomačanke okreću rezultat na 20:19 i do kraja utakmice održavaju prednost od 2 do 3 gola, koju su domaće pogotkom u posljednjoj sekundi učinile minimalnom.

Pitomačanke su efikasnošću predvodile Ferić s 11 i Štefanec s 9 postignutih pogodaka, a nastupile su i E.Pintarić, Šandrovčan, Martinčević, Matić, 5, Blažević, 1, N. Pintarić, Relić, Brkić, 1 i Domijan, 4. Idućeg vikenda Pitomačanke su domaćini rukometašicama ŽRK Olimpija iz Osijeka.

Uspješan vikend nedjeljnim pobjedama u 7. krugu Prve HMKRL sjever, zaključile su pitomačke mlađe kadetkinje. U utakmicama, odigranim u Pitomači, rukometašice su slavile nad vršnjakinjama ŽRK Lipik – ŠR Lipa 24:5 i ŽRK Daruvar 20:12.

Naredni vikend rezerviran je za gostovanje u Slavonskom Brodu gdje će kadetkinje odigrati utakmice posljednjeg, 8. kruga svojeg natjecanja.