Poduzetnički inkubator dom za 30-ak zaposlenih

poduzetnički inkubator stanari 19

U četvrtak, 13. veljače 2020. župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom obišao je Poduzetnički inkubator u Pitomači i poduzetnike koji su u njemu pronašli mjesto rada. Obilasku se pridružio načelnik Željko Grgačić.
Josip Hetrih, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora, Oliver Jukić, dekan Visoke škole Virovitica i Bojan Mijok, županijski pročelnik, pridružili su se obilasku.

U poduzetničkom inkubatoru u Pitomači smjestile su se četiri tvrtke koje broje tridesetak zaposlenih, a uskoro dolaze i novi poduzetnici koji će popuniti slobodna mjesta u poduzetničkom inkubatoru.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo brojem poduzetnika u inkubatoru.

„U samo dva mjeseca ovaj poduzetnički inkubator u Pitomači postao je ‘dom’ za četiri tvrtke. Popunjavaju se proizvodni prostori, još su dva slobodna. To znači da se pokreće i proizvodnja ovdje na području općine Pitomača i na području Virovitičko-podravske županije. Isto tako i ovi prostori koji su namijenjeni za uredske prostore se također polako popunjavaju, ukupno je već tridesetak zaposlenih u te četiri tvrtke i najave su da će dolaziti novi poduzetnici,“ župan.

Poduzetnički inkubatori velika su potpora poduzetnicima početnicima i one su vjetar u leđa za početak poslovanja, no to nisu jedine mjere koje Virovitičko-podravska županija daje za poduzetnike početnike, kaže župan.

„Od nedavno tu su krediti s 0 posto kamata od nekih 200 tisuća pa do 2 milijuna kuna, imate potpore s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ono što treba su poduzetničke ideje, a sudeći po stanarima ovog poduzetničkog inkubatora siguran sam da i toga neće nedostajati,“ ističe Andrović.

Poduzetnički inkubator u Pitomači, dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, kojim su otvoreni novi poduzetnički inkubatori u Orahovici, Slatini i Pitomači. Projekt je bio vrijedan oko 30 milijuna kuna, za što je Virovitičko-podravska županija, kao nositelj, dobila bespovratnih europskih 20 milijuna kuna.

(www.icv.hr, Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”12982″]