Rukometašice otvorile proljetni dio natjecanja u Belom Manastiru

rukomet lopte

U subotu, 8. veljače na gostovanju u Belom Manastiru, rukometašice ŽRK „Pitomača“, utakmicom 12. kola 2. Hrvatske rukometne lige sjever, otvorile su proljetni dio prvenstvenog natjecanja.

U izjednačenoj utakmici rukometašice ŽRK „Baranja“ cijelu su utakmicu bile u laganoj rezultatskoj prednosti koju Pitomačake nisu uspjele sustići te su domaće rukometašice upisale pobjedu rezultatom 32:30 (15:14).

Kod Pitomačanki osjetio se nedostatak fizičke snage i uigranosti, budući iz objektivnih razloga (školovanje, radni odnos) većina djevojaka neredovito trenira, a u pripremnom periodu nije odigrana nijedna pripremna utakmica. U tom traženju kvalitetnije igre stigao je i treći prvenstveni poraz. Kod Pitomačanki efikasnošću su dominirale Štefanec sa 9 (2) i Ferić sa 8 (1) postignutih pogodaka, dobro je branila Jug, a nastupile su i Martinčević, Matić 2, N.Pintarić, Magić 6, D.Relić, Crlenjak, Šandrovčan 2 i Domijan 3 (1).

Idućeg vikenda u Pitomači gostuju rukometašice RK „Podravka Lino“ iz Koprivnice, a svoj nastup imati će i mlađe kadetkinje koje nastupaju u Virovitici, gdje će se susresti sa vršnjakinjama ŽRK „Koka“ iz Varaždina i ŽRK „Zrinski“ iz Čakovca, u utakmicama 6. kruga 1. HMKRL sjever.