U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića otvorena izložba likovnih radova „Od ideje do realizacije“

IMG 1911

Danas (nedjelja) u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića otvorena je izložba likovnih radova „Od ideje do realizacije“. Radove su izložili polaznici poduka crtanja i slikanja iz Orahovice i Pitomače, koje je u proteklih nekoliko mjeseci provodila profesorica likovne kulture Vedrana Filipović Marinić iz Pitomače.

Sudionici projekta su kroz nadahnuto stvaranje usvojili, ne samo razne tehnike rada, već istraživanjem i aktivnim radom proširili svoje spoznaje o umjetnosti, razvijajući maštu, kreativnost te naučili kako izraziti sebe kroz umjetnost. Naučili su jačati koncentraciju, samopouzdanje, samostalnost te stekli nova poznanstva i prijateljstva. Zajedničkim radom i suradnjom, pod vodstvom mag. edu. likovne kulture Vedrane Filipović Marinić, sudionici su pokazali da je uspjeh u radu moguć ako postoji zajednički cilj, a to je rad na području umjetnosti – umjetnosti koja ne čini samo ono što vidimo, čujemo, čitamo, opipavamo, ono što percipiramo kao umjetnički objekt nego i cijeli jedan „nevidljivi“ svijet.

Čitavi projekt „Od ideje do realizacije“ ostvaren je u suradnji Grada Orahovice i Općine Pitomače. Otvorenje Izložbe podržali su ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović i načelnik Općine Pitomače Željko Grgačić. Izložba je službeno otvorena govorom načelnika zajedno sa svim polaznicima poduka crtanja i slikanja.

Izložba „Od ideje do realizacije“ biti će otvorena u Kući Petra Preradovića kroz cijelu veljaču za sve posjetitelje u redovnom radnom vremenu.

(www.icv.hr, dr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”12718″]