Zeleno srce Podravine: Na završnoj konferenciji uručene zahvalnice

U Vijećnici Općine Pitomača u srijedu, 12. veljače 2020. održana je završna konferencija projekta Zeleno srce Podravine.

Završnoj konferenciji nazočili su načelnik Željko Grgačić, pročelnik Danijel Petković, ravnatelj OŠ „Petra Preradovića“ Igor Maresić, ravnateljica OŠ „August Cesarec“ Ivana Simeunović, ravnateljica pitomačkog dječjeg vrtića Marija Jakelić, direktor tvrtke Komunalno Pitomača Zdravko Paša i drugi uvaženi gosti.

Na samom početku konferencije nazočnima se obratio načelnik Željko Grgačić te se zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u provedbi ovog hvalevrijednog projekta, naglasivši kako je ovo dokaz da se pored infrastrukturnih, gospodarskih i socijalno usmjerenih projekata posebna pažnja i briga posvećuje aktivnostima zaštite okoliša, kao i težnjama prijenosa znanja našim najmlađim naraštajima kako bi sinergijom sudjelovali u kreiranju bolje, „zelenije“ i održive budućnosti.

Provedbom projekta htjelo se postići rješavanje problema nedovoljne informiranosti građana o načinu razvrstavanja otpada, ali i drugim mogućnostima poput ponovne upotrebe predmeta ili zašto je važno racionalnije kupovati.

„Cilj projekta bio je podići svijest građana o tome koliko je važno odvajati otpad, zašto ga je potrebno smanjiti i koji utjecaj on ostavlja na okoliš. Ciljna skupina u projektu bili su svi stanovnici s područja koje se obuhvaća projektom, a nadam se da smo kroz provedbu 11 aktivnosti projekta u tome i uspjeli,“ rekao je Tomislav Dvorski, projektni asistent.

Tijekom projekta održavale su se radionice, obilježavali datume vezane za zaštitu okoliša, održavala se natjecanja u školi u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada, izradila se web stranica i mobilne aplikacije koje su bile namijenjene raznim dobnim skupinama, naravno s velikim naglaskom na djecu.

Više o samim aktivnostima i radionicama koje su provedene u razdoblju trajanja projekta možete doznati na službenoj web stranici Zelenog srca Podravine.

Na samom kraju konferencije načelnik Željko Grgačić i pročelnik Danijel Petković podijelili su zahvalnice svima koji su dali svoj obol u uspješnoj provedbi već spomenutog projekta.

Projekt ukupne vrijednosti 302.944 kuna sufinanciran je 85 posto iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda. Izradila ga je tvrtka Draft d.o.o. Prijavitelj projekta je Općina Pitomača, a partner na projektu Općina Špišić Bukovica, dok su u samoj provedbi projekta sudjelovali i Osnovna škola „Petra Preradovića“ Pitomača, Osnovna škola „Augusta Cesarca“ Špišić Bukovica, Dječji vrtić Potočnica Pitomača te Komunalno Pitomača d.o.o. i virovitička tvrtka Flora.

(www.icv.hr, ts, fotografije: Ivan Bedeković)

Podijeli...
Back to top
Skip to content