Godišnja skupština DVD-a Sedlarica

skupština dvd sedlarica 15

U subotu, 29. veljače, održana je izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sedlarica u Društvenom domu u Sedlarici.

Skupštini su uz članove DVD-a prisustvovali načelnik Željko Grgačić, zamjenik župana Marijo Klement, predstavnici županijske i općinske Vatrogasne zajednice te društava iz Turnačice, Otrovanca, Male i Velike Črešnjevice, Starog Gradca, Starogradačkog Marofa, Vukosavljevice, Gornje Zdjelice, Batinske i članice Udruge žena Bilogorka.

U izvješću o radu izneseno je da društvo broji 76 članova, od toga 12 operativnih, 20 izvršnih, 16 ostalih, pet pričuvnih, dva pomažuća, jednog veterana, deset članova pomlatka, deset članova mladeži. Od opreme imaju jedno navalno vozilo, jednu traktorsku cisternu, te vatrogasni kombi za prijevoz natjecateljskih ekipa te ostalih vatrogasaca. Prošle godine iz Tirola su dobili pet kaciga.

Što se intervencija tiče, u 2019. godini nisu imali niti jednu, a tako bi voljeli da bude i u 2020. godini.

Na zimskom kupu u siječnju, koji je organizirala Vatrogasna zajednica općine Pitomača, nastupili su s muškom B, muškom A i ženskom A ekipom. Na općinskom natjecanju u Grabrovnici nastupili su s pet ekipa, muška A ekipa koja je osvojila 2., a muška B ekipa 1. mjesto. Ženska A ekipa osvojila je 2. mjesto, dok su mladići osvojili 3. mjesto. Na županijskom natjecanju u Kladarama nastupili su s tri ekipe, te su sudjelovali na županijskom natjecanju za djecu i mladež u Suhopolju.

Na kupu „Za Štefinu“ u Turnašici nastupili su s muškom A i muškom B ekipom. Sudjelovali su i na ljetnom kupu u Gornjem Bazju te na ljetnom kupu u Paukovcu i na natjecanju sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom u Velikoj Črešnjevici.

Na natjecanju operativnih vatrogasaca u Turnašici sudjelovalo je pet operativnih članova DVD-a, osvojili su 1. mjesto. Sudjelovali su na zimskim kupovima u Leskovcu, Ribnici, Andrilovcu, Ostrni, Rugvici i Posavskim Bregima.

Dodijeljene su diplome i spomenice Valentinu Čajkuliću za 10 godina aktivnosti, Marku Čajkuliću i Ivanu Kovaču za 20 godina aktivnosti, te uvjerenja za program usavršavanja za specijalnost strojar Ivanu Gašpariću, Valentini Vucikuja i Alenu Maresiću.

Diplome za stečeno zvanje dočasnik zaslužili su Ivan i Matija Gašparić, a iskaznice operativnim vatrogascima Tugomir Kolar, Alen Maresić, Ivan Kovač, Darko Gašparić, Dejan Rengel, Ivan Gašparić, Mladen Blažeković, Ivan Sabo, Antun Malčec, Marijan Hampovčan, Željko Vlašićek i Marijan Štukar.

www.icv.hr, ib, fotografije: Ivan Bedeković, Foto Begović

[g-gallery gid=”13446″]