Odobren projekt ‘Kultura je na selu’

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu. Od strane Ministarstva kulture odobren je projekt „Kultura je na selu 2020.“ kojeg je Općina prijavila u partnerstvu s Centrom za kulturu „Drago Britvić“.

„Kultura je na selu“ nastavak je uspješne sheme održavanja koncerata u okolnim naseljima općine Pitomača realizirane od 2016. nadalje.

Ove godine, u razdoblju od lipnja do listopada bit će organizirano pet koncerata vrhunskih glazbenih umjetnika, Barbare Othman, Barbare Suhodolčan, Hrvoja Hegedušića, Davora Jendrašića, Bernarda i Davora Dugana, Dua Ljerke Končar Gamulin i Gorana Končara, Tria One, Klape Kontra i drugih.

Program će biti realiziran u više naselja, u Grabrovnici u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića, u Sedlarici u društvenom domu, u Velikoj Črešnjevici u kapeli Sv. Ilije, u Starom Gradcu u župnoj crkvi Sv. Petra i u Otrovancu u društvenom domu.

Vrhunska umjetnička izvedba itekako je dobrodošla u ruralnim sredinama i nije nužno privilegija urbanih sredina, projektom se nastavlja poticati kulturne programe i razvoj publike u manjim mjestima.