Općina Pitomača i DRAFT d.o.o. pomažu poduzetnicima

Uslijed izvanredne situacije izazvane pandemijom COVID-19, tvrtka DRAFT d.o.o.  u suradnji s Općinom Pitomačom osigurala je pomoć za sve poduzetnike kojima je otežano poslovanje putem pripreme projektne dokumentacije za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva.

HAMAG-BICRO uveo je novi ESIF zajam za obrtna sredstva namijenjen mikro i malim gospodarskim subjektima. Ovime zajmom mogu se financirati troškovi: pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, ostali proizvodni troškovi, troškovi zaposlenih, novo zapošljavanje, zakup poslovnog prostora, režijski troškovi, opći troškovi.

Najniži iznos mikro zajmova za obrtna sredstva je 1.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši iznos 25.000 EUR.

Ciljana skupina:

  • Mikro gospodarski subjekt
  • Mali gospodarski subjekt

Iznos: Od 1.000,00 EUR do 25.000,00 EUR

Kamatna stopa: 0,5% – 1,0%

Poček: Do 12 mjeseci, ukoliko je rok otplate minimalno 2 godine

Rok otplate: Do 3 godina uključujući poček

Instrumenti osiguranja: Zadužnica, te ostali instrumenti osiguranja ovisno o procjeni rizika

Iskoristivost obrtnih sredstava:  100% iznosa zajma

Kako bi se doprinijelo podršci posrnulom gospodarstvu, osigurana je besplatna priprema sve potrebne dokumentacije za navedeni zajam svim prihvatljivim poduzetnicima s područja općine Pitomače.

Sve zainteresirane prijavitelje molimo da za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova kontaktiraju izravno tvrtku DRAFT d.o.o. kako bi što promptnije reagirali i pripremili dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje zajma.

Napominjemo, kako zbog trenutne situacije ne radimo sa strankama, ali je sve moguće dogovoriti putem e-pošte ili mobitela, stoga budite slobodni javiti nam se.

E-mail:  [email protected]

Telefoni: +385 91 613 9616;  +385 99 537 6965