Prekida se nastava u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima u Hrvatskoj

oš

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se nastava u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima u Hrvatskoj na razdoblje od dva tjedna.

S obzirom na to da se od ponedjeljka, 16. ožujka u svim osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava, krenut će izvođenje nastave na daljinu. Detalje o održavanju nastave na daljinu pročitajte u nastavku!

Za učenike RAZREDNE NASTAVE od ponedjeljka će biti organizirano emitiranje nastave na daljinu (“Škola na Trećem”) preko HRT 3, prema sljedećem rasporedu:
1. razred: u 8 sati
2. razred: u 10 sati
3. razred: u 13 sati
4. razred: u 15.30 sati.

Za učenike PREDMETNE NASTAVE pripremili smo virtualne razrede putem besplatnog alata Microsoft Teams, a razrednici će s učenicima komunicirati i putem ostalih društvenih mreža.
Stoga molimo učenike da si na svoje mobitele, tablete, laptope ili računala instaliraju aplikaciju Microsoft Teams. Aplikaciju Microsoft Teams možete preuzeti na stranici https://teams.microsoft.com/downloads
Nakon što instalirate Microsoft Teams, možete se prijaviti uz pomoć CARNet-ovog korisničkog imena i lozinke. Na stranici škole objavit ćemo i kratke upute za rad u virtualnim učionicama putem Microsoft Teams.
Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu. Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati.
Za sve ostale detalje pratite mrežnu i društvenu stranicu osnovne škole Petar Preradović.

Kako bi učenici srednjih škola nastavu pratili online, pripremljena je za učenike virtualni razred putem besplatnog alata Microsoft Teams, a razrednici će sa učenicima komunicirati i putem Vibera. Stoga vas molimo da si na svoje mobitele, tablete, laptope ili računala instalirate aplikaciju Microsoft Teams. Aplikaciju Microsoft Teams možete preuzeti na stranici https://teams.microsoft.com/downloads
Nakon što instalirate Microsoft Teams, možete se prijaviti uz pomoć CARNet-ovog korisničkog imena i lozinke. Na stranici škole http://ss-stjepana-sulimanca.skole.hr objavit ćemo i kratke upute za rad u virtualnim učionicama putem Microsoft Teams. Praktična nastava u svim gospodarskim subjektima se nastavlja odvijati prema planu, budući da gospodarski subjekti i dalje rade.

(izvor: http://www.os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr/,  http://ss-stjepana-sulimanca.skole.hr)