Danas u Virovitičko-podravskoj županiji potvrđeno pet novih slučajeva

Danas  je nažalost  prekinut niz od 22 dana tijekom kojih u Virovitičko-podravskoj županiji  nije bilo novih slučajeva  Covida 19.  Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da je danas u Virovitičko-podravskoj županiji potvrđeno pet novih  slučajeva.

Nažalost, dvoje od pet zaraženih je s područja općine Pitomača. Riječ je o supružnicima, supruga ima blage simptome, a suprug ih nema, no oboje su pozitivni na Covid 19 i nalaze se u samoizolaciji. Iako to nije dobra vijest što se tiče epidemiološke situacije,  dobro je  da je ipak sve pod kontrolom te nema mjesta za paniku, jer  kliničke slike su dobre i  četiri od pet  osoba nemaju simptome bolesti.

Ovim putem zahvaljujemo  mještanima općine Pitomača na strpljenju te na dosadašnjem pridržavanju mjera i apeliramo da,  iako je došlo lijepo vrijeme, nemojmo  se opustiti i nastavimo se pridržavati mjera, posebno  mjera socijalne distance kao i higijenskih mjera, jer ova bolest se ne događa nekom drugom, ona se može, ako se ne pazimo, dogoditi svima nama, a zaraženim supružnicima ujedno želimo brzo ozdravljanje i oporavak bez posljedica.

Sve točne informacije  vezane uz Covid -19 možete dobiti na službenoj stranici Vlade Republike Hrvatske (www.koronavirus.hr).

Ostanimo zdravi, ostanimo doma.

Podijeli...
Back to top
Skip to content