Općina Pitomača i DRAFT d.o.o. pomažu poljoprivrednicima

Uslijed izvanredne situacije izazvane pandemijom COVID-19, tvrtka DRAFT d.o.o. je u suradnji s Općinom Pitomača pripremila pomoć za sve poljoprivrednike s područja općine Pitomača kojima je otežano poslovanje i proizvodnja, putem pripreme projektne dokumentacije za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva.

HAMAG-BICRO uveo je novi Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj koji je namijenjen isključivo poljoprivrednicima.

Najniži iznos mikro zajmova za obrtna sredstva je 1.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši iznos 25.000 EUR.

Ciljana skupina Mikro i mali subjekti malog gospodarstva, a prema uvjetima propisanim mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine prihvatljivim za financiranje iz ovog instrumenta
Iznos Od 1.000 EUR do 25.000 EUR
Kamatna stopa* 0,5%
Poček Do 12 mjeseci ukoliko je rok otplate minimalno 2 godine
Rok otplate Do 3 godine, uključujući poček
Instrumenti osiguranja Zadužnice, ostali instrumenti osiguranja prema procjeni rizika
Potpora – De minimis, javna potpora
Namjena – obrtna sredstva

 

Kako bi se doprinijelo podršci poljoprivrednicima, osigurana je besplatna priprema sve potrebne dokumentacije za navedeni zajam svim prihvatljivim poljoprivrednicima s područja općine Pitomače.

Sve zainteresirane prijavitelje moli se da za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova kontaktiraju izravno tvrtku DRAFT d.o.o. (info@draftdoo.hr,  099 537 6965).

Napominje se kako se zbog trenutne situacije ne radi s strankama, ali je sve moguće dogovoriti putem e-pošte ili mobitela, stoga budite slobodni javiti se.

 

Podijeli...
Back to top
Skip to content