Završava se prva faza radova na obnovi Doma kulture “Drago Britvić” u Pitomači

IMG 4993

Prva faza uređenja Doma kulture “Drago Britvić” u Pitomači privodi se kraju. Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i sredstvima Centra za kulturu “Drago Britvić” koji ta sredstva ostvaruju iz proračuna Općine Pitomača.

Završetak radova očekuje se u planiranom roku koji je predviđen za 10. svibnja kada je trebao biti održan 10. Memorijal dr. Marijana Jergovića, ali zbog pandemije koronavirusa otvorenje i koncerti će pričekati neko bolje vrijeme.

– Mi dvoranu svakako spremamo da ona bude tog dana spremna pa ćemo pričekati bolja vremena kad ćemo organizirati koncerte. Danas su stigle stolice i to je završni dio ove faze uređenja dvorane, još se rade montaže rasvjetnih tijela – rekao je v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović.

– Za drugi dio radova koji uključuju prekrivanje krovišta, uređenje fasade i poda pozornice i grijanje i hlađenje u dvorani je već izabran izvođač radova putem javnog nadmetanja i čeka se Općinsko vijeće da potvrdi odluku o izboru tako da ćemo i s tim radovima krenuti kroz tjedan dana – dodao je Stilinović.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”13938″]