Organizacija rada Dječjeg vrtića “Potočnica” Pitomača za vrijeme trajanja izvanrednih mjera COVID-19

vrtić potočnica

Dječji vrtić Potočnica sukladno preporukama Vlade RH i Stožera civilne zaštite RH i planu ublažavanja mjera uvedenih zbog suzbijanja pandemije koronavirusa ponovno kreće s redovitim radom od 11. svibnja 2020. godine.

U svrhu što bolje organizacije prihvata djece, organizacije odgojnih skupina te smanjenja rizika od zaraze za djecu, roditelje i zaposlenike vrtića, molimo Vas da se pridržavate sljedećih uputa:

• Radno vrijeme vrtića tijekom svibnja bit će od 6.00 do 17.00 h.
• Molimo ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati. Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo,s obzirom da broj djece u vrtićima može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
• Odgojno obrazovni rad bit će organiziran u odnosu na broj prisutne djece i uz uvažavanje svih epidemioloških preporuka.
• Zbog mjera predostrožnosti roditeljima/skrbnicima, nije dozvoljen ulaz u prostore dječjeg vrtića tijekom dovođenja i odvođenja djeteta.
• Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju telefonom ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
• Molimo roditelje da kod dolaska i odlaska, pozvone NA ZVONO NA ULAZIMA pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
• Dijete će preuzeti ili predati djelatnica vrtića.
• Po dolasku u vrtić roditelj će dobiti UPITNIK I IZJAVU za roditelje djeteta koje koristi vrtić za vrijeme trajanja izvanrednih mjera/COVID-19 koji je dužan ispuniti .

VAŽNO: U dječji vrtić se strogo zabranjuje dolazak roditelja, zaposlenika i djece sa simptomima bolesti: povišena temperatura, kašalj, kihanje, kratki dah, grlobolja,povraćanje, proljev….

Molimo da pratite dnevne vijesti i informacije, o svim promjenama biti ćete obaviješteni putem mrežnih stranica vrtića i na ulazu u objekt.

Hvala svima na suradnji, Vaš Vrtić

Izjava roditelja

UPITNIK ZA RODITELJE

(http://www.vrtic-pitomaca.hr/)