Uređuje se dječje igralište i u naselju Sedlarica

ljuljačka igralište

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) objavilo je listu projekata koje će sufinancirati kroz “Program održivog razvoja lokalne zajednice” u 2020 godini. Općini Pitomača su odobrena sredstva u iznosu od 150.000,00 kn za projekt naziva “Igrajmo se zajedno 2” kojim će se urediti dječje igralište u naselju Sedlarica, a projektnu prijavu izradila je tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s Općinom Pitomača.

Cilj projekta “Igrajmo se zajedno 2” je izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta na površini od 660 m2 s pripadajućom opremom i sadržajima za djecu jasličke i vrtičke dobi, omogućiti siguran i funkcionalan prostor za bezbrižnu igru djece te doprinijeti sadržaju i kvaliteti života u ruralnom području.

Ovaj projekt od prioritetne je važnosti za Općinu Pitomača. Nastavak je to ulaganja u socijalnu infrastrukturu. Naime, proteklih godina Općina Pitomača uspješno je uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja, fondova EU i vlastitim sredstvima realizirala projekte koji su sličnog karaktera: „Sigurnije je na igralištu“, „Pokazalo se odličnim“,  „Igrajmo se zajedno“ i drugih, kojima su izgrađena dječja igrališta u 8 naselja na području općine Pitomača  i to Grabrovnica, Otrovanec, Stari Gradac, Starogradački Marof, Kladare, Dinjevac, Pitomača i Turnašica.