Dodijeljena javna priznanja

priznanja 2020

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća, održane u petak, 12. lipnja, u novoobnovljenom Domu kulture Drago Britvić, dodijeljene su povelje i priznanja za osobiti doprinos promociji i razvoju općine Pitomača.

Dobitnici povelja Općine Pitomača s likom Petra Preradovića su: Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoć Vlade Savezne pokrajine Tirol, Austrija, za osobiti doprinos, suradnju i unaprjeđenje vatrogastva i humanitarnog rada na području općine Pitomača, Tomislav Stokić, predsjednik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik, za osobiti doprinos, suradnju i unaprjeđenje vatrogastva na području općine Pitomača, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, za osobiti doprinos i postignuća u oblasti humanitarnog rada na području općine Pitomača, Živko Slijepčević, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, za osobiti doprinos i suradnju u provođenju postupaka od posebnog interesa za Općinu Pitomača, Ljubiša Krmar, župnik Župe Presvetog Trojstva u Turnašici, za osobiti doprinos i suradnju u provođenju kulturnih događanja na području općine Pitomača, Boris Divković, župnik Župe svetog Petra Apostola u Starom Gracu, za osobiti doprinos i suradnju u provođenju kulturnih događanja na području općine Pitomača, Federico Dodero, predsjednik uprave Herbarium d.o.o. Kladare, za osobiti doprinos razvoju gospodarstva na području općine Pitomača.

Dobitnici priznanja s likom Petra Preradovića su učenici završnog razreda Osnovne škole Petra Preradovića i učenici završnog razreda Srednje škole Stjepana Sulimanca za izvrsne učeničke uspjehe.

Povelje i priznanja uručili su predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan i načelnik Željko Grgačić u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministrice Vesne Bedeković, državnih tajnika, saborskih zastupnika, županijskih i općinskih predstavnika.