Dodjela spomenica vatrogasnim veteranima DVD-a Turnašica

U četvrtak, 21. svibnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Turnašica organiziralo je uručenje diploma i spomenica veteranima i počasnim rukovodiocima za 60 i 70 godina aktivnog rada.

Svečanoj prigodi, uz pripadnike vatrogasne zajednice, pridružili su se načelnik Željko Grgačić i turnašički župnik Ljubiša Komar, inače i sam član DVD-a.

Uručeno je odlikovanje veteranu Mladenu Šamu, aktivnom vatrogascu od 1972. godine, dopredsjedniku, blagajniku, dugogodišnjem vozaču i mehaničaru. Odlikovan je plamenicom za hrabrost i požrtvovnost. Pročitani su vatrogasni životopisi Franje Štolara, Stjepana Blažinčića i Franje Nemeta, veterana za koje je svečanost organizirana. Pobrojani su njihovi uspjesi i dostignuća, te im je zahvaljeno na požrtvovnom radu, na prijenosu znanja na mlađe generacije i posvećenosti vatrogastvu.

Slijedila je podjela veteranskih spomenica, glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković uručio ih je veteranima Franji Štolaru, za 60 godina, Stjepanu Blažinčiću i Franji Nemetu za 70 godina uspješnog rada u vatrogastvu.

Načelnik Željko Grgačić istaknuo je da dugi niz godina sa zadovoljstvom prati i podupire rad vatrogasaca DVD-a Turnašica. Podsjetio je na njihove uspjehe na svjetskim vatrogasnim olimpijadama u Francuskoj i Austriji s kojih su se mladi vatrogasci vratili sa zlatnim medaljama. Podsjetio je na brojne intervencije, i podvukao da se na dobrovoljne vatrogasce uvijek može računati pa svima, a posebno slavljenicima zaželio dug život i daljnje uspjehe u radu.

Sve je završilo zajedničkim domjenkom.

Tekst i fotografije: Barica Mihoković