Na Predvečerju kruha, vina i pjesme ekipa Blue Caffea skuhala najbolji paprikaš

vidovo 2020 26

Općina Pitomača povodom obilježavanja Danâ općine i blagdana našeg zaštitnika, svetog Vida, organizirala je u subotu, 13. lipnja, manifestaciju Predvečerje kruha, vina i pjesme.

Za udruge s područja općine i okolice bila je to prigoda da okupljenima prikažu svoj rad. Već tradicionalno, održano je natjecanje u kuhanju goričnog paprikaša.

Natjecanje je ove godine bilo iznimno oštro s mnoštvom kvalitetnih ekipa. Ocjenjivala se kvaliteta, izgled, boja, okus i miris paprikaša.

„Temelj goričnog paprikaša je junetina, a svaka ekipa je po svojoj želji koristila povrće, začine i mirodije. Ono što je važno naglasiti je da su u kvaliteti svi bili podjednaki, no u teksturi samog jela se razlikovalo jer dosta ih je bilo gusto, više kao gulaši, a paprikaši bi trebali biti guste juhe i u tome su malo ekipe pogriješile. Ali u cjelini smo zadovoljni, bodovne razlike su bile jako male,“ rekao je Darko Baričević, predsjednik stručne komisije za ocjenjivanje paprikaša, inače stručni učitelj kuhanja u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači.

U konkurenciji od čak 26 ekipa pobjedu je odnijela ekipa Blue Caffea. Drugo mjesto osvojili su dečki iz ekipe Mergati sa svojim paprikašem, dok su treći ekipa Lagvi.

Nagrade pobjednicima uručili je ministrica Vesna Bedeković, načelnik Željko Grgačić i župan Igor Andrović.

Kako su se posjetitelji proveli na Vidovu 2020. pogledajte u fotogaleriji koju je snimio reporter Ivc-a Ivan Bedeković:

[g-gallery gid=”14478″]