Parlamentarni izbori 2020. – obavijest biračima

izbori rh

Predsjednik Republike Hrvatske je dana 20. svibnja 2020. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Odluka je stupila na snagu 2. lipnja 2020. godine i objavljena je u Narodnim novinama, broj 62/20.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine.

Izbori na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u subotu, 4. srpnja 2020. i  u nedjelju, 5. srpnja 2020.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu i aktivnu registraciju u zgradi Virovitičko-podravske županije, Službi za poslove župana i opće poslove, Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 1, svakim radnim danom, u vremenu od 7:30 do 14:30 sati, te na mrežnoj stranici Ministarstva uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.  Zahtjevi se mogu predati neposredno, elektroničkim putem ili putem sustava e-Građani.

Kontakt: Marijana Demšić, telefon: 743-144, e-mail: [email protected]

Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja 2020. godine.

Posebna napomena: Pozivaju se birači, pripadnici nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.