Pregled prošle godine i sljedeći planovi Udruge umirovljenika uz novu predsjednicu

U petak, 19. lipnja, Udruga umirovljenika općine Pitomača održala je izborno-izvještajnu skupštinu u hotelu Verica u Pitomači.

Uz članove udruge na skupštinu su se odazvali i predstavnici udruga umirovljenika iz Turanovca, Orahovice, Čemernice, Korije, Suhopolja, Milanovca, Virovitice, Krčevina, Špišić Bukovice, te Stjepan Virag ispred Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije i Vladimir Domić ispred Matice umirovljenika Hrvatske.

Izvješće o radu udruge u protekloj godini podnio je Branko Fičko, predsjednik udruge. Članovi udruge sudjelovali su u brojnim događanjima, posebno se ističu aktivnosti na projektu „Naš hod kroz vremeplov“ koji je udruga provodila u partnerstvu s Općinom, a uključivo je radionice pjevanja i plesanja, slikanja i upoznavanja (ili podsjećanja) folklorne baštine. Članovi su se na završnoj konferenciji predstavili s izložbom slika i izvedbom tradicionalnih pjesama i plesnih kola.

U udruzi su također nastupili na uskrsnoj manifestaciji Uskrsna luč, na Matkanu nedjelju na izložbi pisanica i drugo. Sudjelovali su na Međunarodnom susretu nacionalnih manjina u Pitomači, na sportskim takmičenjima umirovljenika u Virovitici, na sportskom takmičenju Matice umirovljenika u Zagrebu. Također su nastupali na Smotri narodnih nošnji u Grabrovnici, na otvorenju etnološke zbirke „Bakina priča“ u Kladarama, na 7. Susretima pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske u Križevcima te brojnim drugim manifestacijama.

Članovi udruge proveli su se na sedmodnevnom ljetovanju u Drašnicama kod Makarske.

Na skupštini je usvojen financijski plan i plan rada za iduće razdoblje. Izabrano je novo rukovodstvo, članovi su za predsjednicu udruge izglasali Maricu Kovačev, za dopredsjednika Mirka Cerjana i Antuna Rengela, tajnica udruge je Jasna Klos a blagajnica Biserka Jakupec. Imenovani su članovi upravnog i nadzornog odbora.

Na ukazanom povjerenju novoizabrana predsjednica zahvalila se umjetničkom slikom i lijepim riječima. Čestitkama novom rukovodstvu pridružili su se predstavnici prijateljskih udruga. Predsjednik županijske Matice umirovljeničkih udruga Stjepan Virag naglasio je kako je Udruga umirovljenika općine Pitomača najaktivnija u županiji i zaslužuje posebne pohvale.

U udruzi već planiraju mnoštvo aktivnosti u sljedećem razdoblju a nadaju se da će im povoljna epidemiološka situacija u zemlji omogućiti da ih i ostvare.

Na kraju skupštine pjevačka grupa udruge izvela je tri prelijepe izvorne podravske pjesme. Slijedio je domjenak i druženje.

Tekst i fotografije: Barica Mihoković

[g-gallery gid=”14713″]