Rajnski rizling Podruma Vineda šampion 38. izložbe vina

38. izložba vina 2

Tradicionalna, 38. pitomačka izložba vina, koju svake godine povodom Vidova organizira Udruga vinogradara i voćara Aršanj, i ove je godine izazvala veliki interes posjetitelja i ponudila pravi užitak za nepce.

Sva vina, transparentno, kako se to već radi sukladno svim pozitivnim zakonskim propisima, mogla su se degustirati, te su se svi okupljeni mogli samostalno uvjeriti u regularnost pobjednika naše vinske izložbe.

Za šampiona 38. izložbe vina proglašen je rajnski rizling Podruma Vineda.

Na ovogodišnjoj izložbi ocjenjeno je 99 uzoraka. Zlatnu medalju dobilo je 38 vinara, srebrnu 51, dok je 6 vinara dobilo brončanu medalju. Četiri uzorka su odbijena.

Diplome za najbolja vina dodijelili su načelnik Željko Grgačić, župan Igor Andrović i predsjednik udruge Aršanj Marijan Sulianec.

„Svim vinogradarima čestitam na sve boljim vinima. Više od 30 je zlatnih što pokazuje kvalitetu vina ovog našeg kraja,“ izjavio je načelnik Grgačić.

Vezano uz vinogradarstvo, Općini je u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg odobren projekt EAGLE Pitomača-Pecs, čiji je cilj razviti turistički potencijal stavljajući vinogradarsko područje naše općine na kartu turističkih destinacija šire regije.

Fotografije: Ivan Bedeković

[g-gallery gid=”14437″]