U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića održane radionice u sklopu projekta “Mladi ruralci”

DSC5296 scaled

Dana 16.06.2020. godine u sklopu projekta “Mladi ruralci” održane su dvije radionice u Grabrovnici u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića. Projekt “Mladi ruralci” financira se od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Općine Pitomača, a provodi ga Udruga Čuvarice kulturne baštine Kladare.

Održano je predavanje na temu EU fondova i mjera HZZ-a s kojima nas je više upoznala Majda Kodžaga predsjednica Udruge “Čuvarice kulturne baštine”.

DSC5309 scaled

Na panel raspravi s tematikom pokretanja vlastitog posla i korištenju potpora Majda Kodžaga je ugostila dvije osobe koje su pokrenule i uspješno vode vlastiti posao. Kao gosti na panel raspravi sudjelovali su Tajana Šokec koja je preko mjere samozapošljavanja otvorila obrt za računalno programiranje „TAJANAŠ“ i Miroslav Novosel koji u pogonu svoje Pitomačke pivovare  „Pitko“ proizvodi craft piva.

DSC5315 scaled

Za kraj panel rasprave panel gosti su poručili kako samo treba biti ustrajan i uporan i težiti k ostvarenju ciljeva, dok je Majda Kodžaga poručila svim prisutnima da iskoriste svaki posao kao mogućnost da nauče nešto novo te da jasnim i definiranim ciljevima mogu postići ono što žele.

DSC5299 scaled