Odobren projekt RCK Panonika, škola iz Požege, Pitomače i Karlovca

srednja sulimanac vpž

Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi stekla je status regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru poljoprivrede te je za projekt „Regionalni centar kompetentnosti “Panonika“ odobreno 49 milijuna kuna. Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomača je u partner u projektu.

Srednjoj školi Stjepana Sulimanca ovo je najveći projekt dosad. Jedina su škola u Virovitičko-podravskoj županiji koja je stekla ovaj status.

Ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi, Marija Mršo Rajić, potpisala je ugovor vrijedan 49.345.376 milijuna kuna. Projekt „Regionalni centar kompetentnosti “Panonika“ odobren je u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo.

Nositelj projekta je Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, a partneri su uz Srednju školu Stjepana Sulimanca i Ekonomska škola Požega, Udruga učeničkih domova RH, Veleučilište u Požegi, Prirodoslovna škola Karlovac, Požeško-Slavonska županija te Kutjevo d.d. za proizvodnju i promet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Projekt je bio zahtjevan, te su u pripremi ovog projekta sudjelovali Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija, Regionalna razvojna agencija Panora, Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači i Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi.

Kroz dodijeljena sredstva zaokružit će se generacijski iskorak u strukovnom obrazovanju, jer će Srednja škola Stjepana Sulimanca kroz projekt nabaviti modernu opremu, modernizirati strukovne programe prema potrebama tržišta rada, educirati nastavnike i poboljšati uvjete u školi. Osim ulaganja u modernizaciju i opremu Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, kroz ovaj projekt poboljšat će se i uvjeti rada i nabaviti nova multimedijalna oprema za Učenički dom Virovitica koji će kroz Udrugu učeničkih domova RH omogućiti smještaj polaznicima Regionalnog centra kompetentnosti Panonika u Pitomači.

Izvor: www.vpz.hr, Facebook: Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, fotografija: Kristijan Toplak